Asad: Ne gađaju Rusi civile, već Amerikanci

Izvor: B92, 22.Feb.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Ne gađaju Rusi civile, već Amerikanci

Damask -- Sirijski predsednik Bašar al-Asad izjavio je da su SAD pogodile civile u Siriji, a da ne postoje dokazi da su to uradii Rusi.

“Zapravo, Amerikanci su to uradili, oni su ti koji su ubili mnogo civila na severu Sirije, ne Rusi. Nijedan takav incident se nije dogodio dosad, zato što ne napadaju gradove, gađaju pretežno ruralne predele”, naglasio je Asad.

Više od 80 zemalja, pre svih Turska i Saudijska Arabija, obezbeđuju podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teroristima u Siriji, rekao je sirijski predsednik Bašar al-Asad.

On je naveo da te zemlje daju finansijsku i logističku podršku terorističkim grupama, preneo je španski list “El Pais”.

“Sirijski lider je tu podršku iz inostranstva opisao neograničenom. Neke od tih država podržavaju teroriste direktno novcem, opremom. Drugi ih podržavaju politički preko različitih međunarodnih foruma”, navodi se u tekstu.

Asad je optužio Saudijsku Arabiju da je ključni izvor finansija za militante. Takođe je pozvao međunarodnu zajednicu da spreči druge države “posebno Tursku da šalje regrute, oružje, logičku podršku” teroristima.

Asad je pohvalio i Rusiju i Iram zbog pomoći Damasku da se zaustavi petogodišnji rat u Siriji.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad: Ne gađaju Rusi civile, već Amerikanci

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2016

Damask - Sirijski predsjednik Bašar al-Asad izjavio je da su SAD pogodile civile u Siriji, a da ne postoje dokazi da su to uradii Rusi...“Zapravo, Amerikanci su to uradili, oni su ti koji su ubili mnogo civila na sjeveru Sirije, ne Rusi. Nijedan takav incident se nije dogodio dosad, zato što ne napadaju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.