Asad: Mi smo spremni, ali Kurdi neće

Izvor: B92, 15.Nov.2019, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Mi smo spremni, ali Kurdi neće

Damask -- Sirijske vlasti su spremne da uključe kurdske jedinice da bi potisnule Tursku na severu, ali Kurdi još nisu za to spremni, izjavio je sirijski predsednik.

Asad je napomenuo da je, pošto su Rusija i Turska potpisale memorandum, sirijsko ministarstvo odbrane zvanično spremno da prihvati borce Narodne zaštitne jedinice Kurda u redovnu vojsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao deo programa koji "uzima u obzir posebnosti ovog regiona".

"Međutim, zvanični odgovor je, kako vidimo, bio sledeći - Kurdi sada nisu spremni da se pridruže sirijskoj vojsci i nameravaju da zadrže oružje u ovim regionima", rekao je Asad.

Prema njegovim rečima, Damask uz rusku pomoć pokušava da ubedi kurdske jedinice da se pridruže sirijskoj vojsci i bore protiv turskog osvajača za povratak teritorija na severu Sirije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.