Asad: Mi ćemo pobediti

Izvor: B92, 29.Avg.2013, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Mi ćemo pobediti

Bejrut, Damask, London -- Sirijski predsednik Bašar el-Asad izjavio je da bi Sirija izašla kao "pobednik" iz eventualnog sukoba sa SAD, objavio je danas libanski list El-Ahbar.

"Od početka krize, poznato vam je, čekamo trenutak da se pokaže ko je naš pravi neprijatelj", rekao je Asad pred sirijskim zvaničnicima, navodi dnevnik.

Predsednik je poručio sirijskim zvaničnicima da zna da su "spremni da se suprotstave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svakom napadu i da sačuvaju domovinu".

"U pitanju je istorijski sukob iz kojeg ćemo mi izaći kao pobednici", rekao je Asad.

Zapadne zemlje su optužile sirijski režim za navodni napad hemijskim oružjem 21. avgusta u okolini Damaska, kada je poginulo više stotina ljudi, što Damask energično demantuje.

Damask: Vojska se sprema za "najgore"

Sirijska vojska se sprema za sve moguće scenarije, uključujući i one najgore, za slučaj da dođe do raketnih napada zapadnih zemalja, izjavio je izvor službe bezbednosti u Damasku.

"Mi radimo, kao i sve vojske u svetu, na najgorim mogućim scenarijima. Preduzimamo mere da zaštitimo zemlju od napada i pripremamo uslove da adekvatno odgovorimo", rekao je neimenovani izvor sirijske obaveštajne službe u izjavi Frans presu.

Kako je naveo, sirijskoj vojsci je "zaprećeno tako da je normalno da preduzimamo mere da se suprotstavimo napadu i odgovorimo na agresiju".

Sirijski premijer Vael al-Haiki optužio je juče Zapad da izmišlja izgovore da interveniše, upozorivši da će Sirija postati "groblje osvajača".

Vazduhoplovne snage Sirije razmatraju upotrebu pilota kamikaza protiv eventualnog napada zapadnih snaga, istakao je u intervjuu za britanski "Gardijan" jedan oficir sirijske vazdušne odbrane.

Prema njegovim rečima, trinaestorica pilota su ove nedelje već potpisala izjavu da će "pristupiti posadi samoubilačkih mučenika koji će se suprotstaviti američkim ratnim avionima".

Pomenuti oficir, koji je u više navrata već bio u kontaktu sa "Gardijanom" i pokazao se pouzdanim izveštačem o sukobima režimskih snaga i pobunjenika, ističe da će za svaku raketu koju ispale Amerikanci ili Britanci sirijske snage ispaliti tri ili četiri, dok će vojne avione dočekati "paklena vatra".

"Ukoliko ne budemo u stanju da njihove avione srušimo artiljerijom, imamo pilote spremne da ih napadnu svojim letilicama i razore ih", ističe pomenuti oficir.

On navodi da u sirijskoj armiji ima "više od 8.000 samoubilačkih mučenika, spremnih da se u svakom trenutku žrtvuju da bi zaustavili Amerikance i Britance. Uz to, moral sirijske vojske je, po njemu, odličan, čemu pomaže i saznanje da će se uz nju boriti i borci Hezbolaha i Iranci.

Prema rečima pomenutog oficira, vladinim snagama se u poslednjih 48 sati javilo više od 4.000 dobrovoljaca iz redova civila, među kojima su i neki koji su ranije bili na strani pobunjenika, ali sada žele da se odupru stranim napadima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad: Sirija će pobediti

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2013

Predsednik Sirije Bašar Asad poručio je da bi njegova zemlja izašla kao pobednik u slučaju sukoba sa SAD i njenim saveznicima, objavio je danas libanski dnevnik "Ahbar".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Bašar al Asad: Ako bude rata sa SAD - pobeđujemo!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2013

Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je da bi Sirija izašla kao "pobednik" iz eventualnog sukoba sa SAD, objavio je libanski list El Ahbar...Bašar al Asad.."Od početka krize, poznato vam je, čekamo trenutak da se pokaže ko je naš pravi neprijatelj", rekao je Al Asad pred sirijskim zvaničnicima,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Asad: Sirija će se braniti od agresije

Izvor: Blic, 29.Avg.2013

Bejrut - Sirijski predsednik Bašar al-Asad je danas izjavio kako će se Sirija braniti od bilo kakve agresije, nakon izveštaja da SAD i njeni saveznici pripremaju vojnu akciju, kao odgovor na navodni napad hemijskim oružjem od strane režimskih snaga, prenosi Rojters. ..- Pretnje direktnom agresijom...

Nastavak na Blic...

"Napad na Siriju biće drugi Vijetnam"

Izvor: Mondo, 29.Avg.2013

Sirijski predsednik Bašar el-Asad kaže da bi Sirija izašla kao "pobednik" iz sukoba sa SAD. Iranski general Džafari..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.