Asad: Evropa prodaje sopstvene vrednosti za dolare i naftu

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2015, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Evropa prodaje sopstvene vrednosti za dolare i naftu

23.12.2015. -

Politika Zapada protiv terorizma nije ni realistična ni produktivna jer je usmerena samo protiv DAEŠ-a (takozvane Islamske države) i zatvara oči pred drugim terorističkim organizacijama, izjavio je predsednik Sirije Bašar el Asad u intervjuu austrijskom listu Pres.

„Mi smo se borili protiv terorizma od samog početka. Postojali su Nusra front, Al Kaida i mnogi drugi teroristi. Ali Zapad se nije borio. Znate, borba protiv terorizma mora da bude stabilno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << neprestano načelo. To je put u kojem možemo da budemo saveznici. Zapadna politika nije objektivna prema terorizmu, nije realistična i u ovom trenutku nije posebno produktivna. Naprotiv, ona je kontraproduktivna“, smatra Asad.

Evropa, Turska, Katar i Saudijska Arabija pretvorili su Siriju u rasadnik terorizma, smatra sirijski lider.

Prema njegovom mišljenju, Evropljani su „prodali svoje vrednosti za dolare dobijene od prodaje nafte“, omogućivši vehabističkim organizacijama Saudijske Arabije da prenesu ekstremističku ideologiju u Evropu, odakle se teroristi upućuju u Siriju.

U vezi s ovim, smatra Asad, ne može se govoriti o izvozu terorizma iz Sirije: građani Evrope sami odlaze tamo, a posle se vraćaju u svoje zemlje i vrše tamo terorističke napade, kao što je bilo u Parizu.

Asad navodi da je Sirija spremna da razgovara sa svakim ko priznaje legitimnost sirijske vlade. Prema njegovim rečima, malo zemalja na Zapadu je spremno za to, ali niko se ne odlučuje da stupi u kontakt sa Sirijom jer to nije na dnevnom redu SAD.

Čim odgovorne zemlje preduzmu ozbiljne akcije protiv priliva terorista, kriza može da bude rešena za godinu, smatra Asad.

Prema njegovom mišljenju, situacija se usložnjava, jer teroriste i dalje podržavaju.

„Zemlje koje su umešane ovo nazivaju političkim rešenjem. U stvarnosti, one imaju u vidu svrgavanje vlade i predsednika. Zbog toga će sve i dalje trajati“, zaključuje Bašar el Asad.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Premijer Libije: Rusija spremna da podrži svaku borbu protiv terorizma

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2015

23.12.2015. -..Ruska strana je tokom razgovora o borbi libijske armije protiv DAEŠ-a (takozvane Islamske države) navela da podržava akcije bilo koje zemlje, usmerene na borbu protiv terorizma, izjavio je za Sputnjik lider Vlade nacionalnog spasa u Tripoliju Halifa el Gvejl...„Zatražili smo od međunarodne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.