Arapska liga je dužna da podrži Siriju! Ohrabrujuće poruke za Asada iz Bejruta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2019, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Arapska liga je dužna da podrži Siriju!" Ohrabrujuće poruke za Asada iz Bejruta (VIDEO)

Arapske zemlje su dužne da podrže, a ne da kažnjavaju države koje su spremne za posleratnu obnovu, izjavio je u petak ministar inostranih poslova Libana Džebran Basil, nastupajući na ministarskom skupu u okviru ekonomskog samita Arapske lige u Bejrutu.

On je pozvao da se obnovi članstvo Sirije u Ligi arapskih država i naveo da je to što ona ne prisustvuje samitu veliki propust.

- Zar ne bi trebalo da razmišljamo o izgradnji umesto razaranja? I zar smemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da kažnjavamo one koji razmišljaju o obnavljanju, umesto da ih podržavamo i da im pomognemo? - rekao je Basil.

Libanski ministar je naveo da arapske zemlje troše novac na kupovinu naoružanja u inostranstvu, ubijajući njime sopstvene narode.

- Hajde da izradimo zajedničku ekonomsku strategiju na političkoj osnovi o nenapadanju u međusobnom nemešanju u unutrašnje poslove - predložio je Basil.

Ranije je zamenik generalnog sekretara Lige arapskih država Husam Zaki rekao novinarima da posleratna obnova Sirije i njen povratak u tu organizaciju nisu na dnevnom redu samita.

U Bejrutu se održava zatvoreni susret ministara inostranih poslova Lige arapskih država, na kojem treba da bude usaglašen dnevni red sastanka lidera arapskih zemalja u okviru Samita ekonomskog i socijalnog razvoja Lige arapskih država 20. januara.

Članstvo Sirije u Arapskoj ligi zamrznuto je u novembru 2011. godine, posle početka oružanog sukoba u zemlji. Niz arapskih zemalja povuklo je svoje ambasadore iz Damaska. Rukovodstvo Sirije je tada saopštilo da ne prihvata odluke arapskih ministara o obustavljanju učešća Sirije u radu panarapske organizacije i da ih smatra nelegalnim.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.