Anan doputovao u Damask

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anan doputovao u Damask

DAMASK -

Specijalni izaslanik UN i Arapske lige Kofi Anan doputovao je danas u Damask, gde će razgovarati sa sirijskim predsednikom Bašarom el-Asadom, saopštio je Ananov portparol. Ovo je Ananova treća poseta Siriji od izbijanja sukoba u toj zemlji, koju je poslednji put posetio 29. maja.

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da će Anan u Damask doputovati sutra.

Ananova poseta usledila je dan pošto je on, u intervjuu za francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << list "Mond", rekao da su napori da se pronađe političko rešenje u Siriji za sada propali.

Humanitarni radnici tvrde da je u sukobima poginulo više od 16.500 ljudi od kada su u martu 2011. demonstranti prvi put izašli na ulice i tražili političke reforme.

Ananov mirovni plan poziva na prekid nasilja, slobodno kretanje novinara i humanitarne pomoći, kao i na pokretanje sveobuhvatnog političkog procesa u Siriji.

Ujedinjene nacije poslale su u tu zemlju 300 posmatrača, ali je njihova misija sredinom juna suspendovana, kada je njen šef general major Robert Mud procenio da su uslovi na terenu previše opasni za njegov tim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.