Amerikanci našli plan kako da IZOLUJU Asada i spreče dolazak pomoći iz Iraka i Irana (MAPA/FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci našli plan kako da IZOLUJU Asada i spreče dolazak pomoći iz Iraka i Irana (MAPA/FOTO)

Ipak, Asad im to neće teko lako dozvoliti

Militanti iz Magavejr Al-Tavra (Revolucionarna garda), islamistička grupa koja ima podršku SAD, uspostavili su novi kamp u oblasti Al Zagif u jugoistočnoj Siriji. Područje se nalazi na 70 kilometara severoistočno od graničnog prelaza Al-Tanf u Iraku i oko 130 kilometara južno od grada Al Bukamal u provinciji Deir ez Zor koja je pod kontrolom IS.

..Exclsve: US Forces w/ MaT set up a new garrison, Details >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

: الجيش الامريكي ومغاوير الثورة ينشئون قاعدة جديدة..https://t.co/4mgvpsDUEQ pic.twitter.com/ycZOJCKfRI

— Hammurabi's Justice (@Hammurabi_News) June 4, 2017

Prema saopštenju grupe, novi garnizon ima za cilj da intenzivira borbu protiv IS. Međutim, izgleda da je očiglednija uloga da nametne kontrolu nad sirijsko-iračkom granicom nego da se bori protiv IS.

US-led Coalition training #FSA #MaT (Maghawer Al-Thura - Revolution Commandos). pic.twitter.com/LEx1VdrQE3

— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) June 4, 2017

Osnivanje novog logora u jugoistočnoj Siriji poklapa se sa nedavnom najavom koju je predstavnik drugog entiteta sa američkom podrškom, Sirijskih demokratskih snaga potvrdio da SDF neće dozvoliti paravojnim šiitskim grupama da uđu u Siriju iz Iraka.

Foto: Printscreen/syria.liveuamap.com

Dakle, pravi dugoročni cilj američkih vojnih operacija u jugoistočnoj Siriji može dobro da se poveže sa delovanjem SDF-a u severoistočnom delu zemlje, a time efikasno zapečati kompletna sirijsko-iračka granica kako bi izolovali i razdvojili prijateljske sirijske i iračke snage.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.