Amerika traži front za borbu protiv Islamske države

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika traži front za borbu protiv Islamske države

Američki državni sekretar Džon Keri apelovao je na formiranje široke međunarodne koalicije za borbu protiv džihadista takozvane Islamske države, koji su zauzeli više područja na teritoriji Sirije i Iraka.

Islamska država neprijatelj broj 1: Džon Keri, američki državni sekretar

 

Keri je u tekstu u Njujork Tajmsu zatražio "zajedničku reakciju pod vođstvom SAD i najveću mogućnu međunarodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koaliciju" u borbi protiv pripadnika Islamske države.

On je naveo da će zajedno sa sekretarom odbrane SAD Čakom Hejgelom tražiti formiranje koalicije na marginama samita NATO, zakazanog za 4. i 5. septembar u Velikoj Britaniji.

 

Islamska država pravi hemijsko oružje?

 

Zbog rastuće opasnosti od pripadnika ekstremne organizacije Islamska država, danas će se u gradu Džeda u Saudijskoj Arabiji sastati predstavnici kraljevina iz Persijskog zaliva.

 

London je saopštio je da je u ovom trenutku visok nivo opasnosti od napada na Veliku Britaniju, koji bi mogli da počine britanski pripadnici Islamske države.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.