Amerika nastavlja da bombarduje džihdiste u Siriji i Iraku

Izvor: 24sata, 01.Nov.2014, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika nastavlja da bombarduje džihdiste u Siriji i Iraku

Američki lovci i bombarderi izveli su od petka pet napada na džihadiste Islamske države u blizini sirijskog grada Kobanea i pet u Iraku od petka, saopštila je američka Centralna komanda.

U saopštenju se navodi da je uništeno ili onesposobljeno devet pozicija IS i zgrada u napadima kod Kobanea. U Iraku, uništena su neka vozila IS i četiri zgrade.

Prema statistici UN, u nasilju u Iraku u oktobru je poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << 1.273 ljudi ( u septembru je taj broj bio 1.119). Od tog broja je 856 civila i 417 pripadnika snaga bezbednosti, dok je ranjeno 2.000 ljudi.

Agencija Rojters je javila u međuvremenu da su pripadnici IS ubili još 85 pripadnika plemena Albu Nimr u Iraku.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Novi vazdušni udari na mete islamista u Siriji i Iraku

Izvor: Blic, 02.Nov.2014, 00:16

Američki lovci i bombarderi izveli su od petka pet napada na džihadiste Islamske države (ISIL) u blizini sirijskog grada Kobanea i pet u Iraku od petka, saopštila je američka Centralna komanda...U saopštenju se navodi da je uništeno ili onesposobljeno devet pozicija ISIL i zgrada u napadima kod...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.