Amerika Rusiji: Obuzdajte Asada, inače...

Izvor: B92, 21.Jun.2018, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika Rusiji: Obuzdajte Asada, inače...

SAD su upozorile Rusiju i predsednika Sirije Bašara el Asada da će snositi "ozbiljne posledice" zbog, kako se tvrdi, kršenja primirja na jugozapadu Sirije.

Portparolka američkog Stejt departmenta Heder Nojert saopštila je da su SAD i dalje "veoma zabrinute" zbog navoda o povećanju operacija sirijskog režima na području gde važi primirje, prenosi AP.

Ona kaže da SAD imaju podatke o tome da su "Asadove snage i paravojne formacije" prekršile primirje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vazdušnim, raketnim i artiljerijskim napadima.

Nojertova je saopštila da SAD zahtevaju od Rusjie da "obuzdaju" Asadove snage od daljih napada na području primirja, navodeći da je američki državni sekretar Majk Pompeo preneo tu poruku ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu u telefonskom razgovoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.