Izvor: RuskaRec.ru, 06.Maj.2017, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki mediji pišu o „novom tajnom Putinovom oružju“ u Siriji

Intervenciju Rusije u sirijskom konfliktu američki časopis smatra u potpunosti uspešnom, naglašavajući da je radi jačanja uticaja predsednik Vladimir Putin primenio u Siriji rusko oružje bez presedana, nekoliko jedinica komandosa rodom iz nemirnog severnokavkaskog regiona, Čečenije i Ingušetije, piše Foreign Policy.
Donedavno prisustvo ruskih kopnenih snaga u >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Siriji ograničavalo se snagama za specijalne namene, vojnim savetnicima i artiljercima, naglašava se u tekstu.
Međutim, dalje razmeštanje brigada iz Čečenije i Ingušetije predstavlja strateški zaokret za Kremlj, Rusija trenutno ima elitne kopneni personal koji čine muslimani suniti. To omogućava Kremlju aktivniji uticaj na događaje na terenu i fukcioniše na duge staze, piše autor, naglašavajući da će prisustvo čečenskih snaga za specijalne namene pomoći prilikom zaustavljanja nepoželjnih za Moskvu dejstava Asadovog režima.
Brojnost čečenskih snaga časopis procenjuje na 500 vojnika, a onih iz Ingušetija na 300, prenosi portal Vzglяd.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.