Ako dođe do saveza,rusko oružje bi preplašilo ID

Izvor: B92, 25.Sep.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako dođe do saveza,rusko oružje bi preplašilo ID"

Ukoliko sirijska vlada i Rusija oforme koalciju koja bi se borila protiv Islamske države, Rusija bi imala šta da pokaže u toj borbi, piše “Sputnjik“.

Magazin “Nešenal interest“ objavio je spisak ruskog oružja, vozila, borbenih letelica koje bi “prestravile nasmrt pripadnike Islamske države“.

Na spisku se nalaz ruski borbeni avion “suhoj SU-25“, dizajniran da obezbedi blisku vazdušnu podršku kopnenoj vojsci.

Su-25 je u nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navrata korišćen u borbi protiv ID, leteći zajedno sa iračkim i iranskim vazdušnim snagama. Ova letelica je sposobna da nosi velike količine raketa i bombi.

Kako piše “Sputnjik“, u poređenju sa iračkim i iranskim snagama, Su-25 ima bolji sistem, bolje obučene pilote i bolje održavanje. Magazin objašnjava da bi ova letelica znatno olakšala napade na ID, ukoliko Rusija ikada počne sa napadima.

Na spisku su i “Spetsnaz“, specijalne snage ruske vojske. Ruske specijalne snage igrale su veliku ulogu u brojnim ratnim konfliktima, uključujući one u Avganistanu i Čečeniji, dok ove snage u Siriji obučavaju sirijsku vojsku.

Helikopter Mi-24 ima dugu istoriju u službi ruske armije. Bio je korišćen u ratu u Avganistanu, ali se i širom sveta koristi još od sedamdesetih.

Sovjetski vojnici su ga nazivali “leteći tenk“ opremljen oružjem, bombama i raketama.

BTR-82A je rusko vozilo koje nudi zaštitu za kopnene trupe, a imao bi bvliko značenje ukoliko dođe do napada na ID.

Dok snage sa Zapada već koriste dronove za posmatranje neprijateljskih položaja, ruski UAVs bi bio, kako se navodi, od velike pomoći za špijuniranje i podršku eventualnim vojnim operacijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.