Izvor: Danas, 18.Apr.2015, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASAD: Turska nije nezavisna zemlja

Damask - Predsednik Sirije Bašar al Asad smatra da je to što ne postoji aktivna međunarodna organizacija koja bi sprečila upotrebu terorista u svojstvu plaćenika za uništavanje drugih zemalja uzrok terorizma i njegovog trajanja na Bliskom istoku, prenose iranski mediji.

Kako prenosi Irib, Bašar Asad je u razgovoru za švedski list Expresing, rekao i da "opasnost terorizma u našem regionu postoji zbog krucijalne političke podrške koju im pružaju pojedine zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i zapadni lideri". "Terorizam nije autohtono pa čak ni regionalno pitanje, već svetski problem", dodao je sirijski predsednik. On je još ocenio da Turska, Katar i Saudijska Arabija nisu nezavisne zemlje i da je vehabijsko učenje osnova terorizma u svetu.

"Problem Sjedinjenih Američkih Država i nekih drugih zapadnih lidera je u tome što oni misle da terorizam mogu koristiti kao glavno oruđe sprovođenja pritisaka na druge narode", zaključio je Asad.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.