ASAD SPREMA ZAVRŠNI UDARAC: Stiže na desetine hiljada vojnika, a Iran daje Damasku opasno oružje! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 11:40

ASAD SPREMA ZAVRŠNI UDARAC: Stiže na desetine hiljada vojnika, a Iran daje Damasku opasno oružje! (VIDEO)

Damask se užurbano sprema

Sirijska vojska se fokusira na obnovu svojih redova jer se na hiljade novih boraca pridružuju njenim redovima. Tokom poslednja tri meseca, sirijske oružane snage su se u velikoj meri koncentrisale na jačanje svojih trupa kroz napore za regrutaciju širom zemlje.

Prema izvoru u Damasku, sirijske oružane snage dodale su u svoje redove na desetine hiljada vojnika 2020. godine, istovremeno ojačavajući svoje snage novim oružjem dobijenim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od ruskih saveznika.

Izvor je dalje dodao da je prekid vatre koji je u toku na severozapadu Sirije otvorio put sirijskoj vojsci da se usredsredi na regrutovanje i razvoj svojih snaga.

Uz pomoć Rusije i Irana, Sirija je uspela da modernizuje svoju vojsku novom opremom i naoružanjem koje ranije nije bilo dostupno Arapskoj Republici pre početka sirijskog sukoba 2011. godine.

Iranska vojna industrija otvorila je put sirijskim oružanim snagama da koristi nove tehnologije, uključujući dronove, koji se nisu koristili pre 2019. godine.

Iran je 2017. i 2018. godine predstavio svoju tehnologiju bespilotnih letelica tokom operacija protiv Islamske države u provinciji Deir ez Zor.

Iranski dronovi su u više navrata gađali položaje Islamske države duž iračke granice, što je stvorilo put Sirijskoj arapskoj armiji (SAA) i njenim saveznicima da zauzmu velika područja od terorističke grupe, uključujući gradove Al-Majadin i Al-Bukamal.

Sa istekom embarga na oružje Ujedinjenih nacija, iranska vojna industrija će verovatno dobiti podsticaj, jer počinje da izvozi svoje oružje i opremu stranim klijentima.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.