ASAD DOBIJA OPASNU KONKURENCIJU? Poznata prva dva kandidata za predsednika Sirije

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 14:55

ASAD DOBIJA OPASNU KONKURENCIJU? Poznata prva dva kandidata za predsednika Sirije

Narodni poslanici biraju kandidate za predsednika države

Predsednik Sirijske narodne skupštine Hamoude Sabah objavio je u ponedeljak da je dobio prve prijave od dva kandidata za predsednika.

Sabah je na sednici koju je danas održalo Veće najavio da su obavestili Vrhovni ustavni sud da su Abdulah Saloum Abdulah i Muhamad Firas Jasin Ražouh prvi podneli prijave za predsedničku kandidaturu.

Vredi napomenuti da svi oni koje je Sabah najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu pravno klasifikovani kao "kandidati", već kao aplikanti.

Na kraju roka za podnošenje prijava (deset dana počev od danas), Veće se sastaje kako bi dodelilo podršku određenom broju kandidata za kandidaturu, a kada bilo ko od njih dobije podršku od 35 članova, postaje, prema ustavu, "kandidat za predsedničke izbore".

Prema uslovima predviđenim Ustavom kandidat treba da bude prisutan, pored zahteva za dobijanje podrške 35 članova Narodne skupštine, ukupan broj kandidata ne može biti veći od 3 aplikanta.

Što se tiče nezavisnih predstavnika, njihov broj glasova je limitiran je na 70 i oni mogu podržati samo dva kandidata.

Sirijska opozicija sa sedištem u Saudijskoj Arabiji osudila je planirane izbore, a njihov lider Nasr Al-Hariri nazvao je sadašnjeg predsednika Bašara Al-Asada "ratnim zločincem".

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.