ANĐELINA SA SIRIJSKIM IZBEGLICAMA U TURSKOJ

Izvor: Kurir, 16.Jun.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANĐELINA SA SIRIJSKIM IZBEGLICAMA U TURSKOJ

ANKARA - Poznata američka glumica Anđelina Džoli posetiće izbeglički kamp na istoku Turske u kome su smeštene izbeglice koje poslednjih dana stižu iz Sirije.

U Ministarstvu spoljnih poslova u Ankari "imaju pozitivan stav" prema inicijativi čuvene glumice i ona će u petak doputovati u Istanbul, javila je turska novinska agencija Anadolija.

Anđelina Džoli će iz Istanbula otputovati u provinciju Hataj na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zemlje, gde se nalaze kampovi u kojima su smeštene izbeglice koje svakodnevno stižu iz Sirije.

Prema poslednjim podacima, granicu između dve zemlje je dosad prešlo više od 8.500 državljana Sirije, koji beže u Tursku od progona režima Bašara al Asada u Damasku.

Anđelina Džoli, koja je ambasador dobre volje Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), u aprilu je posetila jedan kamp na libijsko-tuniskoj granici gde su bile smeštene izbeglice iz Libije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.