AMERIKANCI PROLILI DEČIJU KRV! RATNI ZLOČIN POTRESAO SIRIJU: Nenaoružani civili nemilosrdno pobijeni! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2020, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI PROLILI DEČIJU KRV! RATNI ZLOČIN POTRESAO SIRIJU: Nenaoružani civili nemilosrdno pobijeni! (VIDEO)

Posle krvoprolića izdali jezivo saopštenje

Dva civila, od kojih jedno dete, ubijena su tokom pucnjave američkih vojnika u selu Hirbat Amo, u blizini grada Kamišli na severoistoku Sirije. Jedan odrastao čovek je ranjen, a poginuo je i američki državljanin.

- Američka patrola, koja se sastoji od šest oklopnih vozila "hamer", namerno je ušla u kontrolnu zonu sirijskih vlasti. Vozila su ušla iz oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Alaj u pravcu sela Hirbat Amo, gde se nalazi kontrolnih punktova nacionalnih odbrambenih snaga. Stanovnici sela nisu dozvolili patroli da uđe i počeli su da bacaju kamenje na vozila. Tada su američki vojnici otvorili vatru - rekao je izvor.

American army has killed a boy in a village near idlib because they were throwing stones at them, not letting them pass #Qamishli #Syria #Idlib pic.twitter.com/4s1A25up7u

— Soureh 🚩 (@soureh_design) February 12, 2020

Prema rečima pukovnika Majlsa Keginsa, predstavnika američke koalicije, vojnici, koji su otvorili vatru na lokalne stanovnike, branili su se.

- Snage koalicije su za vreme patroliranja oko sirijskog grada Kamišli pronašle kontrolni punkt, koji su okupirale trupe koje podržavaju sirijski režim. Vojne koalicije izdale su nekoliko upozorenja i pokušale da reše situaciju, ali su neidentifikovani ljudi otvorili vatru na patrolu. Trupe koalicije su u samoodbrani uzvratile vatrom - navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.