AMERIKANCI I KURDI SPROVELI UDARE NA ĆELIJE ISIS-a! Dozvolili da im utamničeni džihadisti pomrse konce, koliko su jadni (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2021, 20:29

AMERIKANCI I KURDI SPROVELI UDARE NA ĆELIJE ISIS-a! Dozvolili da im utamničeni džihadisti pomrse konce, koliko su jadni (VIDEO)

Drama na istoku Sirije

Sirijske demokratske snage (SDF) su podelile detalje nedavne bezbednosne operacije koja je osujetila zaveru za upad u zatvor u gradu Hasaka gde drže na stotine zatvorenika iz redova ISIS-a. Operacija, koja se odigrala 8. novembra, ciljala je opasnu ćeliju ISIS-a koja je imala zadatak da upadne u neidentifikovani zatvor.

Tokom operacije, specijalne snage SDF-a i koalicije predvođene SAD sukobile su se sa članovima ćelije koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su pokušali da pobegnu. Jedan od terorista je ubijen, drugi je ranjen, a dvojica su zarobljena.

Ratni avioni koalicije predvođeni SAD takođe su uništili glavni kompleks ćelije u kome je bila sakrivena auto-bomba pripremljena za napad na neidentifikovani zatvor u Hasaki. Pres centar SDF-a objavio je snimak vazdušnog napada, koji je navodno izveden posle evakuacije svih civila iz područja operacija.

Stotine zarobljenika ISIS-a, od kojih su mnogi stranci, nalaze se u dva zatvora pod kontrolom SDF-a u gradu Hasaka, Drugom industrijskom zatvoru i većem zatvoru Geveran.

U poslednjih nekoliko meseci, zatvorenici iz redova ISIS-a organizovali su nekoliko pobuna u loše čuvanim zatvorima. Ovo verovatno ohrabruje terorističku grupu da napravi plan za oslobađanje svojih članova. Poslednja takva pobuna dogodila se u Drugom industrijskom zatvoru 27. oktobra.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.