AMERIKA TREBA DA POVUČE SVOJU VOJSKU: Vreme je da se okonča još jedan nepotreban večiti rat

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2023, 18:28

AMERIKA TREBA DA POVUČE SVOJU VOJSKU: Vreme je da se okonča još jedan nepotreban večiti rat

Rat koji traje 12 godina

Vreme je da se okonča još jedan nepotreban, neobjavljeni večiti rat, piše bivši pomoćnik predsednika Ronalda Regana Dag Bendou za The American Conservative. On napominje da SAD nemaju ni interes ni pravo da ratuju na teritoriji Sirije. Prema njegovim rečima, Amerika treba da povuče svoju vojsku odatle i dozvoli snagama u toj zemlji da se dogovore.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Vašington je bio glup što se mešao u još jedan strani građanski rat posle Libana, Avganistana, Libije i Vijetnama - piše autor. Istovremeno, državna sekretarka Hilari Klinton prvo je proglasila Asada reformatorom, a zatim "izvela upečatljivu političku piruetu" i izjavila da ga treba ukloniti sa funkcije, podseća on.

- To je obeshrabrilo i Asada i njegove protivnike u želji za pregovorima, jer sam Asad nije nameravao da ode, a njegovi protivnici su očekivali da će Vašington uspeti u svojoj nameri i eliminisati ga - navodi se u tekstu. Američka intervencija je samo produžila borbe: nisu čak ni svrgnuli Asada, a kamoli uspostavili "stabilnu demokratsku vladu".

- U protekle dve decenije, SAD su učinile više od bilo koga drugog da potkopaju bezbednost i stabilnost na Bliskom istoku - zaključuje autor i predlaže da Amerika ukine sankcije koje je uvela Siriji.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.