AMERIKA OZBILJNO ZAPRETILA RUSIJI: Ako ne prekinete da bombardujete Alepo, prekidamo SVE KONTAKTE!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Sep.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKA OZBILJNO ZAPRETILA RUSIJI: Ako ne prekinete da bombardujete Alepo, prekidamo SVE KONTAKTE!

Američki državni sekretar Džon Keri zapretio je danas da će prekinuti sve kontakte s Rusijom u vezi sa Sirijom, ukoliko se ne obustavi rusko i sirijsko bombardovanje Alepa.

Stejt department je objavio da je Keri taj ultimatum izneo u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom, preneo je AP.

Kerijev portparol Džon Kirbi je rekao da je američki državni sekretar izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog napada ruske i sirijske vlade na bolnice, vodovod i druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << civilne infrastrukturne objekte u Alepu.

Američki državni sekretar je rekao Lavrovu da SAD smatraju Rusiju odgovornom za korišćenje zapaljivih i bombi za razbijanje bunkera u urbanim oblastima, dodaje AP.

Keri je kazao Lavrovu da su SAD spremne da "suspenduju sva američko-ruska bilateralna angažovanja o Siriji", uključujući i predloženo partnerstvo u borbi protiv terorizma "ako Rusija odmah ne preduzme korake za obustavljanje napada na Alepo" i uspostavi prekid vatre.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov pozvao je američkog državnog sekretara Džona Kerija da ostvari obećanja SAD da će odvojiti delove sirijske opozicije, koji su orijentisani ka Vašingtonu, od "terorističkih grupa", saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/AP

Lavrov je Keriju u telefonskom razgovoru kazao da su lokalni ratni komandanti iz Nusra fronta otvoreno govorili o stranoj podršci, uključujući isporuke američkog oružja, prenosi Rojters.

Nusra front nedavno je promenio naziv u Džabhat Fatah al Šam, podsetila je britanska agencija.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o mogućim načinima kako da utiču na situaciju u sirijskom gradu Alepu u skladu sa principima američko-ruskog plana o primirju, kaže se u saopštenju ruskog ministarstva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki ultimatum Rusiji

Izvor: OkRadio.rs, 28.Sep.2016

Američki državni sekretar Džon Keri zapretio je danas da će prekinuti sve kontakte s Rusijom u vezi sa Sirijom, ukoliko se ne obustavi rusko i sirijsko bombardovanje Alepa. Stejt department je objavio da je Keri taj ultimatum izneo u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom, preneo...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.