AMERIKA DA POVUČE SNAGE Prema mišljenju eksperta, Bajden bi trebalo izbegne oružani konflikt sa Rusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 23:24

"AMERIKA DA POVUČE SNAGE" Prema mišljenju eksperta, Bajden bi trebalo izbegne oružani konflikt sa Rusijom

Autor članka u američkom časopisu "Nešenal interest" Boni Kristijan pozvao je Sjedinjene Američke Države da izbegavaju sukobe sa ruskom vojskom u Siriji i u istočnoj Evropi.

Prema mišljenju eksperta, američki predsednik Džo Bajden bi trebalo da umanji rizike od oružanog konflikta sa Rusijom. S tim u vezi, autor članka predlaže Americi da se vrati Sporazumu o otvorenom nebu, kao i da povuče snage iz Sirije.

- Iako američke i ruske snage zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne ratuju u toj zemlji, činjenica da su blizu jedni drugih stvara neopravdani rizik - piše autor.

Kristijan je uveren da bi SAD trebalo da se „drže podalje“ od ruske vojske i u istočnoj Evropi, posebno u Ukrajini.

Istovremeno, podsetio je da je Moskva povukla trupe sa rusko-ukrajinske granice. Međutim, kako je rekao, čak i da Rusija reši da poveća snage na istoku, to ne može da bude opravdanje za Ameriku da pokrene sukob.

Prema njegovom mišljenju, američki interesi u tom regionu nisu dovoljno veliki da bi se SAD odlučile na takav korak.

„Vitalni interesi uključuju bezbednost, suverenitet, teritorijalni integritet i položaj snaga Vašingtona“, navedeno je u materijalu.

Čak i da Ukrajina potpuno uđe u sastav Rusije, malo je verovatno da će to uticati na bezbednost SAD, zaključio je autor.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.