AMERIČKI HELIKOPTER U NEBRANOM GROŽĐU: Dramatična situacija na severoistoku Sirije

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 20:57

AMERIČKI HELIKOPTER U NEBRANOM GROŽĐU: Dramatična situacija na severoistoku Sirije

Incident se najverovatnije dogodio u sirijskoj provinciji Al-Hasaka

Helikopter američke koalicije izvršio je teško sletanje na severoistoku Sirije u ponedeljak, izjavio je večeras portparol operacije "Nepokolebljiva rešenost" pukovnik Vejn Maroto.

- Koalicioni helikopter (UH-60) ISO OIR izvršio je teško sletanje danas oko 1100 18 JAN21 na severoistoku Sirije. Helikopter je bio u rutinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << letu. Incident nije rezultat neprijateljske aktivnosti - rekao je pukovnik Maroto.

- Nijedan član koalicije nije povređen. Utvrđeno je da je početni uzrok incidenta mehanički kvar - dodao je on.

Portparol nije dodao gde se tačno incident dogodio na severoistoku Sirije, međutim, vrlo je verovatno da se to dogodilo u provinciji Al-Hasaka.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.