AMERI SE PONOVO OPASNO IGRAJU VATROM: Umalo da nastane haos na nebu iznad Sirije, prišli preblizu ruskom Su-35

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2023, 07:13

AMERI SE PONOVO OPASNO IGRAJU VATROM: Umalo da nastane haos na nebu iznad Sirije, prišli preblizu ruskom Su-35

Registrovan veliki broj prekršaja protokola

Bespilotna letelica MQ-9 "Riper" međunarodne koalicije u Siriji predvođene Amerikom opasno se približila ruskom avionu Su-35 u oblasti Al-Tanf, saopštio je zamenik rukovodioca ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji Vadim Kulit.

Prema njegovim rečima, do približavanja je došlo na visini od 7.200 metara dok je ruski borbeni avion izvodio planirani let duž južne granice Sirije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << .

Kulit je naveo da je međunarodna koalicija u poslednja 24 sata 11 puta prekršila protokol za sprečavanje koflikata a da je u oblasti Al-Tanf, takođe u poslednja 24 sata, registrovano 17 prekršaja u kojima su učestvovali dva lovca F-35, par aviona "Tajfun" i tri višenamenske bespilotne letelice MQ-1C.

Podsetimo, u sličnom incidentu su učestvovala dva aviona F-35 međunarodne koalicije.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.