AMERI DOPREMAJU SVE VIŠE ORUŽJA U SIRIJU: Najnovije je ubitačno, potpuno uništava sve što pogodi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2021, 20:28

AMERI DOPREMAJU SVE VIŠE ORUŽJA U SIRIJU: Najnovije je ubitačno, potpuno uništava sve što pogodi

Pentagon uporno negira povećanje vojne moći u Siriji

Koalicija koju predvode Sjedinjene Države isporučila je rakete koje se lansiraju sa ramena na severoistok Sirije, izvestila je 24. februara Sirijska novinska agencija (SANA).

Prema državnoj agenciji, projektili su raspoređeni u bazama al-Šadadi u južnom selu al-Hasaka.

- Dva vojna helikoptera američkih snaga sletela su u al-Šadadi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i istovarila artiljerijske granate i rakete koje se lansiraju sa ramena - citiraju lokalni izvori.

Agencija nije otkrila tip projektila, a to su možda prenosni PVO sistemi FIM-92 Stinger, koji ranije nisu registrovani na severoistoku Sirije, ili protivtenkovske vođene rakete FGM-148 Džavelin. Koalicione trupe u regionu ranije su viđene sa raketama Džavelin.

Koalicija predvođena Sjedinjenim Državama već nekoliko meseci raspoređuje svoje trupe na severoistoku Sirije. Brojne zalihe su otpremljene u region.

Ranije ove godine, koalicija je izgradila novu uzletnu stazu na naftnim poljima al-Omar na jugoistoku Deir ez-Zora. Koalicija trenutno uspostavlja novu bazu na severoistoku al-Hasake, u blizini granice sa Irakom i Turskom.

Nedavno je američka koalicija negirala povećanje broja svojih trupa na severoistoku Sirije. Međutim, činjenice na terenu govore drugačije.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.