AL KAIDA SPREMA VELIKU OFANZIVU NA SIRIJSKE SNAGE: Udariće iz dva pravca uz veliku podršku turske vojske!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 23:13

AL KAIDA SPREMA VELIKU OFANZIVU NA SIRIJSKE SNAGE: Udariće iz dva pravca uz veliku podršku turske vojske!

U pripremi za ofanzivu, turska vojska je pojačala isporuke municije militantima

Militanti u severozapadnom sirijskom regionu Idlibu pripremaju se za pokretanje velike ofanzive na Sirijsku arapsku vojsku (SAA) na dva različita fronta uz direktnu podršku turske vojske, izvestila je RusVesna.SU 12. juna.

Prema ruskim vestima, militanti, predvođeni Hajat Tahrir al Šamom (HTS), napašće severozapadnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hamu i severnu Latakiju.

. Najmanje 12 kamiona natovarenih granatama i raketama stiglo je u grad al-Bara u južnom Idlibu iz Turske preko graničnog prelaza Kafer Lusin.

- Da bi opravdali ofanzivu, proturski militanti pribegavaće raznim provokacijama protiv vladinih snaga - navodi se u izveštaju RusVesne.

HTS takođe sakuplja snage na nekoliko linija fronta u Idlibu u pripremama za ofanzivu velikih razmera. Grupa povezana sa Al-Kaidom rasporedila je na desetine boraca, kao i nekoliko borbenih tenkova.

Ruske vazduhoplovne snage pomno prate turske snage i HTS. Ranije ove nedelje, ruski dronovi primetili su nekoliko turskih haubica u severozapadnoj Hami.

Ranije ove nedelje, Idlib je doživeo vojnu eskalaciju kada je u nizu ruskih i sirijskih udara ubijeno devet militanata, uključujući glavnog portparola HTS-a. Napadi su bili odgovor na ponovne provokacije militanata.

Umesto da radi na održavanju prekida vatre u Idlibu, Turska ohrabruje militante Idliba da sprovedu još više provokacija.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.