AGENCIJA SANA SAOPŠTILA HITNU VEST: Američke snage dobile naređenje, napuštaju Siriju

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2021, 22:04

AGENCIJA SANA SAOPŠTILA HITNU VEST: Američke snage dobile naređenje, napuštaju Siriju

Otkriveno je i gde odlaze

Američke snage povukle su se 12. februara iz jedne od svojih baza na severoistoku Sirije, navodi Sirijska arapska novinska agencija (SANA).

Državna novinska agencija rekla je da su američke trupe evakuisale bazu, koja se nalazi u Tel Alou na severoistoku Hasake, i povukle se na teritoriju Iraka.

- U zoru su američke okupacione snage počele da evakuišu svoja vozila, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojnu opremu i vojnike iz svoje baze kod silosa Tel Alo u oblasti Jarubija -  rekao je izveštač SANA.

- Okupacione snage su danas popodne u potpunosti evakuisale pomenutu bazu i prebacile svoja vozila, vojnu opremu i vojnike koji su bili tamo na iračku teritoriju preko ilegalnog prelaza Jarubija.

Ovo je prva baza na severoistoku Sirije koju su američke snage evakuisale od turskog napada 2019. Tada su se američke snage povukle iz severoistočnog Alepa, Rake i nekih baza u Hasaki.

Ranije ovog meseca, Koalicija predvođena SAD rasporedila je pojačanje na severoistoku Sirije. Neko pojačanje helikopterima je prebačeno u bazu koalicije u Šadadiju u južnom delu Hasake.

Povlačenje američkih snaga iz baze Tel Alo verovatno je bilo deo prekomponovanja Koalicije na severoistoku Sirije. Nema izveštaja o skorašnjem povlačenju SAD iz regiona.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.