20 stradalih u sukobu pobunjenika

Izvor: B92, 08.Jan.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

20 stradalih u sukobu pobunjenika

Bejrut -- U samoubilačkom bombaškom napadu blizu sirijskog grada Darkuša oko kojeg se vode sukobi suprotstavljenih pobunjeničkih grupa, poginulo je najmanje 20 pobunjenik

To navodi sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Napad se dogodio prethodnog dana, precizirali su aktivisti te organizacije. Kako se navodi, za napad su odgovorni pripadnici Al Kaide koji se kod Darkuša na severu Sirije od petka bore protiv sirijskih pobunjeničkih brigada, svojih nekadašnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saveznika.

U žestokim sukobima medju pobunjeničkim grupama na severu Sirije stradao je najveći broj ljudi od početka pobune protiv režima predsednika Bašara Al Asada 2011. godine.

Opservatorija navodi da je u tim sukobima poginulo najmanje 300 ljudi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U međusobnim sukobima pobunjenika na severu Sirije poginulo 20 ljudi

Izvor: Blic, 08.Jan.2014

U samoubilačkom bombaškom napadu u blizini grada Darkuša, oko kojeg se vode sukobi suprotstavljenih pobunjeničkih grupa, juče je poginulo najmanje 20 pobunjenika, navela je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava koja 9ima sedište u Londonu. ..Kako se navodi, za napad su odgovorni islamski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.