POČISTILI IH SA SVOG TRŽIŠTA: Samsung više neće sklapati pametne telefone u Kini!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČISTILI IH SA SVOG TRŽIŠTA: Samsung više neće sklapati pametne telefone u Kini!

Neće propasti, ali...

Samsung je godinama proizvodio telefone u Kini, ali očigledno je da ih konkurencija na tržištu tera da menjaju stvari.

Kompanija je zatvorila poslednju lokalnu fabriku telefona koja se nalazi u Huizhou u pokušaju da poboljša efikasnost. U Kini se i dalje prodaju telefoni, ali proizvodiće se na nekom drugom mestu u svetu. Iako kompanija nije detaljno obrazlagala svoje razloge, nije imala mnogo razloga da se zadrži na tom mestu – pritiskali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su je rivali i ekonomski izazovi.

Iako je Samsung jedan od giganata na globalnom tržištu pametnih telefona, u Kini godinama vodi tešku borbu sa brojnim kineskim rivalima. Tehnološki gigant već neko vreme predstavlja samo jedan procenat među kupcima telefona u Kini, pokazalo je istraživanje Counterpoint-a. Pozicioniran je između kupaca budžetskih telefona, koji uglavnom kupuju od kineskih brendova, i kupaca high-end telefona koji uzimaju uglavnom Apple i Huawei uređaje. U sredini nema mnogo mesta, a uređaji poput Galaxy A-serije nisu mnogo pomogli Samsungovoj situaciji. Nema mnogo smisla sklapati telefone u Kini kada su fabrike na nekom drugom mestu više nego dovoljne da završe posao.

Proizvodnja kompanije već je bila u opasnosti. Obustavljen je rad jedne fabrike krajem 2018. i obustavljena proizvodnja u Huizhou u junu. Postoje i drugi faktori koji bi mogli da budu u igri za Samsung i druge. Troškovi rada rastu u Kini, a neprestana ekonomska kriza nije pomogla u prodaji čak ni uspešnijim proizvođačima pametnih telefona. Sve je trenutno protiv Samsung-a, a malo je verovatno da će uslovi biti povoljniji u budućnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.