Izvor: BanjalukaLive.com, 23.Sep.2012, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nepalu lavina odnijela devet života

Lavina u Nepalu usmrtila devet planinara i još šest se vodi kao nestalo, dok je 13 uspjelo da se spase, saopštila je nepalska policija. Policijski zvaničnik Basanta Bahadur Kuvar potvrdio je da se lavina obrušila sa vrha planine Manaslu u sjevernom dijelu Nepala, prenijela je agencija AP. Lavina je sinoć pogodila grupu planinara iz Francuske, Njemačke i Italije u kampu na 7.000 metara, dok su se pripremali da nastave penjanje ka vrhu od 8.156 metara. Kuvar je rekao da su tijela nepalskog vodiča i njemačkog planinara identifikovana, a da se tijela još sedam planinara nalaze u kampu i Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/u-nepalu-lavina-odnijela-devet-zivota.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Dvoje alpinista poginulo u planinama Nepala

Izvor: Vostok.rs, 24.Sep.2012, 09:23

24.09.2012. -..Najmanje dvoje alpinista poginulo je, a 13 je nestalo prilikom obrušavanja snežne lavine u regionu planinskog masiva Manaslu u Nepalu. Poginuli su državljani Nemačke i Nepalac, među nestalim turistima nalaze se građani Nemačke, Francuske i Nepala. Planinski masiv Manaslu nalazi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.