Rodila se princeza!

Izvor: BanjalukaLive.com, 02.Maj.2015, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodila se princeza!

Supruga britanskog princa Vilijama Kejt Midlton porodila se u londonskoj bolnici „Sent Meri". Na svijet je donijela djevojčicu, javljaju britanski mediji. Majka i beba, teška tri kilograma i 700 grama, su dobro. Ističe se i da je princ Vilijam prisustvovao porođaju, koji je obavljen u 8.34 po lokalnom vremenu (9.34 po srednjeevropskom). U jutrošnjem saopštenju kraljevske palate Kensington, navedeno je da je vojvotkinja od Kembridža Kejt je na privatno odjeljenje bolnice „Sent Meri", >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << poznato kao „Lindo krilo", došla jutros u šest sati po lokalnom vremenu. Do bolnice je stigla automobilom sa suprugom. Vilijam i Kejt su u julu 2013. dobili prvo dijete, princa Džordža, a još se ne zna da li je njihovo drugo dijete dječak ili djevojčica. Novorođenče, peto praunuče britanske kraljice Elizabete Druge, četvrto je u liniji za presto, iza svog djeda princa Čarlsa, tate princa Vilijama i rođenog brata, princa Džordža. Britanski premijer Dejvid Kameron je ranije u poruci na Tviteru poželio vojvotkinji sve najbolje. Ispred bolnice su se okupili novinari medija iz cijelog svijeta, kao i veliki broj građana koji je s nestrpljenjem očekivao vijest o rođenju kraljevske bebe. Vojvotkinja od Kembridža je vrijeme do porođaja provela u apartmanu u kojem ima sve udobnosti, od bežičnog interneta i satelitske televizije, radija do frižidera. Noć u apartmanu košta 6.570 funti, ali Kejt ima 10 odsto popusta jer je i prvo dijete rodila u toj bolnici. Britanske kladionice ponovo su organizovale klađenja za pol i ime djeteta. Prema podacima iz kladionica, većina Britanaca je smatrala da će biti djevojčica i da će se zvati Alis ili Šarlot. Mnogi su se nadali da će biti djevojčica, jer već mnogo godina monarhija nije dobila princezu koja je ovako visoko na listi nasljednika prijestola. (RTS, foto: AFP)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

London: Počeo porođaj vojvotkinje Kejt

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Maj.2015

Supruga britanskog princa Vilijama Kejt Midlton primljena je u londonsku bolnicu gdje će roditi drugo dijete, saopštila je danas Kensingtonska palata...Vojvotkinja od Kembridža je u privatno porodilište bolnice Sent Meri došla jutros u šest sati po lokalnom vremenu...Do bolnice je došla automobilom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.