Podignuta OPTUŽNICA ZBOG REFERENDUMA u Srpskoj: Četvorka na udaru Tužilaštva BiH, protiv Dodika nema dokaza

Izvor: Blic, 13.Jul.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta OPTUŽNICA ZBOG REFERENDUMA u Srpskoj: Četvorka na udaru Tužilaštva BiH, protiv Dodika nema dokaza

Tužilaštvo BiH je zbog neizvršenja odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa referendumom u Srpskoj podiglo optužnicu protiv Siniše Karana, Dragoljuba Reljića, Gorana Zmijanjca i Milana Petkovića.

Četvorku terete da su svojim delovanjem i aktivnostima, kao predsednik i članovi Republičke komisije za provođenje referenduma, omogućili realizaciju aktivnosti koje su protivne odluci Ustavnog suda BiH.

Istraga je obustavljena protiv Mladena Ivanića, Mirka Šarovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milorada Dodika i Željke Cvijanović, jer, kako se navodi u saopštenju, ne postoji dovoljno dokaza da su svojim radnjama počinili, pomagali ili podsticali izvršenje krivičnog dela.

Kao poslanici u Narodnoj skupštini RS Davor Šešić, Nedeljko Glamočak, Perica Bundalo, Zdenka Gojković i Vojislav Gligić imaju imunitet od krivičnog gonjenja, pa je i protiv njih obustavljena istraga.

Referendum o Danu Srpske je održan 25. septembra, a na njemu je 99,8 odsto izašlih podržalo da se 9. januar i dalje slavi kao Dan Republike.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Četri optužnice zbog referenduma u Republici Srpskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jul.2017

Tužilaštvo BIH podiglo je optužnicu protiv četiri osobe zbog kaznenog djela neizvršenja odluke Ustavnog suda u vezi sa referendumom u Republici Srpskoj. Optužnica je podignuta protiv: predsjednika Komsije za održavanje referenduma Siniše Karana, te članova Dragoljuba Reljića, Gorana Zmijanjca...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.