Izdat nalog za hapšenje bivšeg premijera Makedonije

Izvor: Blic, 06.Feb.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdat nalog za hapšenje bivšeg premijera Makedonije

SKOPLJE - Osnovni sud u Skoplju izdao je nalog za privođenje bivšeg premijera i ministra odbrane Vlade Bučkovskog na sledeće ročište u slučaju "rezervni delovi", u kome je optužen za zloupotrebu službenog položaja. Sledeće ročište zakazano je za tri dana, a do sada od 13 pretresa održana samo dva.

Bučkovski, poslanik u makedonskom Sobranju, od nadležnog suda je zatražio odlaganje ročišta, jer je na službenom putu u Jerusalimu od 3. do 8. februara. On je iz Jerusalima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio za skopske medije da ne beži od suda i da će se javiti na ročište zakazano za 10. februar.

Makedonsko Sobranje saopštilo je da nije odobrilo službeno putovanje Bučkovskom, koji zajedno sa makedonskim poslanikom Lile Popovskom učestvuje na skupu "Evropski prijatelji Izraela".

Bučkovski se tereti za zloupotrebu službenog položaja prilikom nabavke rezervnih delova za tenkove Makedonske vojske. Za ovo krivično delo on je već jednom osuđen na tri godine zatvora, ali je tu presudu viša sudska instanca ukinula i vratila na ponovno razmatranje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izdat nalog za hapšenje Vlade Bučkovskog

Izvor: Mondo, 06.Feb.2011

Osnovni sud u Skoplju izdao je nalog za privođenje bivšeg premijera i ministra odbrane Vlade Bučkovskog na sledeće ročište u slučaju "rezervni delovi", u kome je optužen za zloupotrebu službenog položaja.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.