Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2019, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava Severne Makedonije podignuta uz zastave članice NATO pred Samit u Londonu

Zastava Severne Makedonije podignuta je zajedno sa zastavama zemalja članica NATO pred Samit Alijanse u Londonu, koji se održava 3. i 4. decembra.

"Ponos! Zastava naše otadžbine dignuta na jarbol u Londonu pred Samit NATO. Zajedno sa ostalih 29 članica. Vredelo je", napisala je ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svom fejsbuk profilu, uz fotografiju zastava na jarbolima.



Na Samitu NATO u Londonu Severna Makedonija će sesti za isti sto sa liderima zemalja članica Alijanse. Vladinu delegaciju predvodiće premijer Zoran Zaev, a uz njega će, pored Škekerinske biti i ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov.

Od punopravnog članstva u NATO Severnu Makedoniju deli samo jedna ratifikacija zemlje članice. Protokol za proistupanje NATO, za devet meseci, ratifikovalo je 28 članova i ostalo je samo da ga odobri Španija.

U završnoj deklaraciji Samita NATO, kako je javila agencija MIA, predviđeno je da u posebnom paragrafu bude zabeleženo da je Severna Makedonija dobrodošla kao 30. članica.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

ZASTAVA SEVERNE MAKEDONIJE DIGNUTA SA ZASTAVAMA NATO ZEMALJA: Ministarka odbrane Šekerinska ponosna zbog toga (FOTO)

Izvor: Kurir, 02.Dec.2019, 01:00

Zastava Severne Makedonije podignuta je zajedno sa zastavama zemalja članica NATO pred Samit Alijanse u Londonu, koji se održava 3. i 4. decembra.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.