Vraćen signal ERT-u

Izvor: RTS, 10.Jul.2013, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćen signal ERT-u

Mesec dana pošto je grčka vlada ugasila državnu radio televiziju ERT, od danas je vraćen signal grčke državne televizije. Vlada namerava da pusti privremeni program dok ne zaposli osoblje za novog emitera do jeseni.

Signal grčke državne televizije vraćen je danas, skoro mesec dana nakon što je vlada ugasila državnu radio-televizijsku stanicu ERT da bi smanjila troškove, preneo je AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Vlada namerava da pusti privremeni program dok ne zaposli osoblje za novog emitera do jeseni.

Vlada je isključila ERT 11. juna, navodeći da je beznadežno neefikasan i da guta 300 miliona evra (385 miliona dolara) godišnje.

Grčki sud je kasnije konstatovao da je gašenje ERT-a pravo države, ali i da je vladi još potrebno da ima javna emitovanja u određenom obliku, što je pre moguće.

Gašenje ERT-a izazvalo je veću političku krizu i skoro dovelo do pada vlade koju su međunarodni mediji optuživali zbog autoritarnosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vraćen signal grčkoj državnoj televiziji

Izvor: RTS, 10.Jul.2013

Mesec dana pošto je grčka vlada ugasila državnu radio televiziju ERT, od danas je vraćen signal grčke državne televizije. Vlada namerava da pusti privremeni program dok ne zaposli osoblje za novog emitera do jeseni. ..Signal grčke državne televizije vraćen je danas, skoro mesec dana nakon što...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.