Izvor: RTS, 08.Jul.2022, 23:42

Voditelj BHT1 ismejao ćirilicu, Dodik odgovara: Demonstracija suživota

Novinar i voditelj BHT1 Elvir Bucalo je u programu ove televizije ćirilično pismo nazvao "hijeroglifima". Na to je reagovao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ističući da je to demonstracija "suživota" u BiH.
Elvir Bucalo u emisiji koju vodi na BHT1 ismejao ćirilično pismo.

"Za one koji nisu mogli da pročitaju ove hijeroglife kojima je napisan naziv naše emisije, ja ću vam prevesti: BHT1 Uživo ćirilicom", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bucalo.
Usledilo je reagovanje srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji je poručio da je Bucalo, kako kaže, demontrirao kako izgleda "suživot" u BiH.
"Da je kojim slučajem novinar Srbin, a predmet ismijavanja latinica, vjerujem da bi već bio suspendovan. Zahvalan sam mu što je pokazao ono o čemu godinama govorim. Muslimanski nacionalizam razara sve u BiH", napisao je Dodik na Tviteru i objavio video u kojem se čuje kako voditelj ismeva ćirilicu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SRAMNO: Novinar bosanske televizije ćirilicu nazvao "hijeroglifima" - evo kako se pravdao

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2022, 16:08

Bio je sarkastičan kada je ovo rekao?..Elvir Bucalo novinar BHRT televizije, pokušao je opravda svoj sramotni postupak u programu ove televizije, kada je srpsko pismo ćirilicu nazvao "hijeroglifima"...- Za one koji nisu mogli da pročitaju ove hijeroglife kojima je napisan naziv naše emisije, ja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.