SRAMNO: Novinar bosanske televizije ćirilicu nazvao hijeroglifima - evo kako se pravdao

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2022, 16:08

SRAMNO: Novinar bosanske televizije ćirilicu nazvao "hijeroglifima" - evo kako se pravdao

Bio je sarkastičan kada je ovo rekao?

Elvir Bucalo novinar BHRT televizije, pokušao je opravda svoj sramotni postupak u programu ove televizije, kada je srpsko pismo ćirilicu nazvao "hijeroglifima".

- Za one koji nisu mogli da pročitaju ove hijeroglife kojima je napisan naziv naše emisije, ja ću vam prevesti: BHT 1 uživo, ćirilicom - kazao je tokom emisije Bucalo.

Bucalo je posle niza kritika zbog ove rečenice, izneo sramno opravdanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- To je bilo na početku emisije za 1. juli, i to je očigledno sinoć neko iskoristio, ne znam kojim povodom. Očigledno je namenski izvukao iz konteksta jer je na kraju te iste emisije na čijem je početku to i rečeno, bilo kratko objašnjenje. Taj komentar je bio sarkastično podjećanje da živimo u društvu u kojem dva pisma nisu jednaka. Dimenzija koju je to dobilo je potpuno drugačija. Ja sam više nego neprijatno iznenađen uopšte ovim reakcijama - prokomentarisao je Bucalo.

BONUS VIDEO: Pitali smo Beograđane - da li vas brinu nove korona brojke i da li se plašite novog talasa?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.