Izvor: Luftika.rs, 09.Jul.2022, 10:44

Novinar Javnog servisa BiH ćirilicu nazvao hijeroglifima uživo u programu (VIDEO)

Novinar Javnog servisa Bosne i Hercegovine (BHRT) Elvir Bucalo nazvao je juče (8. jul) ćirilično pismo „hijeroglifima“ i izazvao niz reakcija javnosti i kod političara iz Republike Srpske.
– Za one koji nisu mogli pročitati ove ‘hijeroglife’, ja ću vam pročitati – BHT1 uživo – rekao je Bucalo na početku te emisije.
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je Bucalo demonstrirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << „kako izgleda suživot u BiH“.
Dodik je naveo da veruje da bi, da je kojim slučajem novinar Srbin, a predmet ismejavanja latinica, taj novinar bi već bio suspendovan.
– Zahvalan sam mu što je pokazao ono o čemu godinama govorim. Muslimanski nacionalizam razara sve u BiH – naveo je on na svom Tviter nalogu.
Елвир Буцало, новинар БХТ, демонстрирао је како изгледа „суживот“ у БиХ.
Да је којим случајем новинар Србин, а предмет исмијавања латиница, вјерујем да би већ био суспендован.
Захвалан сам му што је показао оно о чему годинама говорим. Муслимански национализам разара све у БиХ. pic.twitter.com/mXAEzsJouM
— Милорад Додик (@MiloradDodik) July 8, 2022

Generalna sekretarka Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić izjavila je da Bucalo treba i mora da se javno izvini srpskom narodu i da snosi odgovornost na BHRT-u.
– Ovim teškim ispadom se još jednom potvrđuje da je ovaj ‘javni servis’ neuspešan projekat i da ne odražava ravnopravnost konstitutivnih naroda i jezike u službenoj upotrebi – navela je Pekić.
Ona je istakla da očekuje reakciju rukovodstva BHRT-a i disciplinski postupak za Bucala.
Pekić je dalje rekla da je posle progona srpskih kadrova i višegodišnjeg spornog informativnog programa na BHRT-a „ovaj čin ismejavanja ćirilice kap koja je prelila čašu“.
– Ili će biti dogovor i uvažavanje svih naroda ili nam takav javni servis nije potreban – naglasila je Pekić.
Predsednik Upravog odbora BHRT-a je Rajko Radovanović i na tu funkciju ga je imenovao Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).
Izvor: Beta
Bez zvaničnih dokaza da Dodik stoji iza Galensa, ali Novi Sad ima ‘Dodikovu palatu’

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

BHRT: Bucalo ni na koji način nije omalovažavao nijedno zvanično pismo

Izvor: RTS, 09.Jul.2022

Radiotelevizije Bosne i Hercegovine oglasila se povodom pisanja medija o istupu novinara Elvira Bucala koji je u programu te televizije ćirilično pismo nazvao "hijeroglifima". . Kako se navodi u saopštenju BHRT-a, novinar Elvir Bucalo je najavu "u svom stilu prilagodio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.