Todorić izručen Hrvatskoj

Izvor: Mondo, 07.Nov.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić izručen Hrvatskoj

Avion na redovnoj liniji London-Zagreb u kojem se nalazi osnivač Agrokora Ivica Todorić sleteo je večeras nešto pre 21 čas na zagrebački aerodrom, odakle je sproveden - pravo u zatvor.

Foto: TANJUG/FOTO HINA/SLAVKO VUKADIN/ nr

Todorić je odmah odveden u zatvor Remetinec budući da mu je ranije određen istražni zatvor zbog afere Agrokor u kojoj je osumnjičen za nezakonito pribavljanje 1, 142 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kuna.

Todorić je Hrvatskoj izručen iz Velike Britanije posle godinu dana od kada je pobegao u tu zemlju po izbijanju afere Agrokor.

Po izlasku iz aviona Ivica Todorić je iz zgrade aerodroma izveden pomoćnim stepeništem, a ne na glavni izlaz na kojem su ga čekale brojne novinarske ekipe. Službenim vozilom MUP odveden je u zatvor.

Britanski sudija Dankan Ozli je krajem oktobra u Londonu odlučio da Todorić bude izručen Hrvatskoj, koja je za njim raspisala evropsku poternicu, nakon što je on napustio Zagreb.

Nakon izricanja presude suda u Londonu, Todorić je novinarima rekao da je spreman da bude izručen Hrvatskoj I poovio da se protiv njega vodi politički progon.

"Ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam da dođem u London, ostao godinu dana i za to vreme sam obavio zadatke koje sam sebi postavio", rekao je Todorić.

A na pitanje da li je spreman za Remetinac odgovorio je potvrdno, ali je istakao i da ne vidi zašto bi u Hrvatskoj bio osuđen.

Todorićeva IMPERIJA: Ostrvo, jahte, vile...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Todorić večeras u Zagrebu

Izvor: B92, 07.Nov.2018

Hrvatski mediji javljaju da će osnivač Agrokora Ivica Todorić večeras biti izručen hrvatskom pravosuđu...Pozivajući se na nezvanične informacije, portal 24sata piše da će Todorić u Zagreb doputovati večeras oko 20 sati, redovnim letom iz Londona...I regionalna N1 je javila da je Todorić...

Nastavak na B92...

Ivica Todorić večeras u Zagrebu?

Izvor: RTS, 07.Nov.2018

Hrvatski mediji javljaju da će Velika Britanija večeras izručiti osnivača "Agrokora" Ivicu Todorića, koga hrvatsko pravosuđe tereti za proneveru. . Pozivajući se na nezvanične informacije, portal 24sata piše da će...

Nastavak na RTS...

ŠOK SAZNANJE O KOME CEO BALKAN PRIČA! Večeras IZRUČENJE TODORIĆA Hrvatskoj!?

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2018

Hrvatski mediji javljaju da će osnivač Agrokora Ivica Todorić večeras biti izručen hrvatskom pravosuđu...Pozivajući se na nezvanične informacije, portal 24sata piše da će Todorić u Zagreb doputovati večeras oko 20 sati, redovnim letom iz Londona...I regionalni mediji javljaju da je Todorić...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Godinu dana nakon hapšenja, Todorić izručen Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2018

ZAGREB - Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić sletio je u Zagreb redovnim letom iz Londona i uskoro će biti prebačen u pritvor u Remetincu, javljaju hrvatski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.