Studenti marširaju u centru Atine

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti marširaju u centru Atine

Učenici i studenti marširaju u centru Atine povodom obeležavanja 11 godina od kada je policajac ubio učenika Aleksandera Grigoropulosa tokom sukoba na protestu mladih nezadovoljnih ekonomskom i finansijskom krizom.
Marširajući i noseći transparente "Nismo rekli poslednju reč, ovo su Aleksisovi dani", demonstranti su krenuli prema grčkom parlamentu, prenosi agencija ANA.
Centar Atine je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatvoren za saobraćaj tokom celog dana, a obližnja stanica metroa ne prima putnike.
Smrt petnaestogodišnjeg mladića, kojeg je grčka policija pogodila mecima 2008. godine tokom sukoba, izazvala je do tada neviđene nemire širom zemlje.
Svakoga 6. decembra mladi i levičari marširaju u znak sećanja na Aleksisa Grigoropulosa, a protest se redovno pretvara u nasilje i vandalizam.
Mediji podsećaju da je ove godine marš organizovan četiri meseca pošto je pripadnik specijalnih snaga, koji je osuđen za to ubistvo, pušten na slobodu, iako je bio osuđen na doživotni zatvor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.