Slovenija, od prodaje zgrade SFRJ u Tokiju 2,1 milion evra

Izvor: RTS, 16.Maj.2019, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija, od prodaje zgrade SFRJ u Tokiju 2,1 milion evra

Zgradu ambasade i rezidencije bivše Jugoslavije u Tokiju, države naslednice prodale su za 15 miliona evra, javlja agencija STA.
Agencija prenosi saopštenje slovenačkog ministarstva inostranih poslova da Sloveniji od ove prodaje pripada 14 odsto, odnosno 2,1 milion evra.
Ministarstvo je saopštilo da je ta transakcija "veliki uspeh za države >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naslednice", i da je zgrada u Tokiju druga po redu rezidencija koju su uspeli da prodaju u proteklih godinu dana, pošto je u maju 2018. godine rezidencijalni stan SFRJ na njujorškoj Park aveniji prodat za 12,1 milion dolara.
Nakon raspada bivše Jugoslavije, zgradu u Tokiju koristila je Srbija. Međutim, pošto je izgrađena 1965. godine, pre nego što su usvojena stroža pravila o zaštiti od zemljotresa, ona će biti srušena, navelo je ministarstvo u saopštenju.
Državama naslednicama preostalo je da realizuju i prodaje koje su u procesu: zgrada u kojoj je trenutno smeštena srpska misija pri UN u Njujorku i ambasade u Bernu i Bonu, prenosi slovenačka agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sloveniji od prodaje zgrade SFRJ u Tokiju 2,1 milion evra

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2019

LJUBLJANA - Zgradu ambasade i rezidencije bivše Jugoslavije u Tokiju, države nasljednice prodale su za 15 miliona evra, javlja STA.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.