Ponovo otkazana sednica Predsedništva BiH o mandataru

Izvor: RTS, 27.Avg.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo otkazana sednica Predsedništva BiH o mandataru

Predsedništvo BiH otkazalo je vanrednu sednicu na kojoj su Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik trebalo da glasaju o imenovanju Zorana Tegeltije za novog predsedavjućeg Saveta ministara.
Sednica je otkazana na zahtev Milorada Dodika koji je prošle sednice podneo zahtev za njeno održavanje, prenosi RTRS.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dodik će  danas u Istočnom Sarajevu održati konferenciju za novinare.  
Ovakav epilog današnje sednice bio je očekivan, pišu mediji, s obzirom na do sada poznate stavove članova Predsedništva BiH.
Dok bošnjački i hrvatski članovi, Šefik Džaferović i Željko Komšić insistiraju na izboru Tegeltije nakon usvajanja Godišnjeg nacionalnog programa u NATO (ANP), Dodik to, međutim, ne prihvata.
Inače, rok za ispunjenje ranije potpisanog sporazuma između SDA, SNSD i HDZ-a ističe 5. septembra.
Centralna izborna komisija BiH je 22. avgusta, postupajući po zahtevu Predsedništva BiH kao organa nadležnog za imenovanje predsedavajućeg Saveta ministara, utvrdila da Tegeltija ispunjava potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom.
Agencija za istrage i zaštitu završila je 23. avgusta proveru istinitosti informacija koje je Tegeltija naveo na obrascu izjave CIK-a i izveštaj o tome uputila Predsedništvu.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džaferović: Sednica prekinuta na zahtev Dodika

Izvor: B92, 27.Avg.2019

Sarajevo -- Bošnjački član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović, izjavio je da je vanredna sednica prekinuta nakon što je Milorad Dodik, povukao zahtev za održavanjem...U obraćanju brojnim novinarima, Džaferović je rekao da su se svi saglasali sa tim Dodikovim zahtevom..."Nama nije sporan...

Nastavak na B92...

Stevandić: Komšić i Džaferović krivi za blokadu zajedničkih institucija

Izvor: Blic, 28.Avg.2019, 12:08

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić smatra da su članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović krivi za blokadu zajedničkih institucija BiH zbog čega svoj strah sistematizuju tako što pokušavaju okriviti Milorada Dodika za neki njegov...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.