Njemačka potvrdila nove isporuke oružja Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2022, 10:54

Njemačka potvrdila nove isporuke oružja Ukrajini

Njemačka ministrica odbrane Christine Lambrecht potvrdila je da će njena zemlja Ukrajini isporučiti sedam samohodnih haubica, koje će joj pomoći u odbrani od ruske invazije. Lambrecht je u petak, 6. maja, izjavila da će ukrajinski vojnici biti obučeni u Njemačkoj za korištenje topništva "Panzerhaubitze 2000", koje je sposobno za precizno ispaljivanje municije na udaljenosti do 40 kilometara. Njemačka vojska opisuje ove haubice kao najmodernijima na svijetu, pa će 20 ukrajinskih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka dostavlja oružje Ukrajini

Izvor: Danas, 06.Maj.2022

Nemačka će isporučiti Ukrajini sedam moćnih samohodnih haubica kako bi joj pomogla u odbrani od Rusije, saopštila je danas nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.