Jelena Trivić proglasila pobedu; Dodik: Vodim sa nedostižnom razlikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:22

Jelena Trivić proglasila pobedu; Dodik: Vodim sa nedostižnom razlikom

Kandidat PDP i SDS Jelena Trivić proglasila je večeras pobedu na Opštim izborima u BiH za predsednika Republike Srpske i poručila da je "ovo pobeda naroda" i da je ostvareni rezultat nedostižan. Sa druge strane, Kandidat SNSD za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je u nedostižnoj prednosti u odnosu na protivkandidata Jelenu Trivić (PDP), koja je ranije proglasila pobedu.

"Kao što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mnogo puta rekla ovo ne treba da bude moja lična pobeda, ovo treba da bude pobeda Republike Srpske", rekla je Trivićeva i istakla da je ova "utakmica" bila najinteresantnija zbog značaja te pozicije, ali i zbog toga što su u njoj učestvovali Milorad Dodik i ona.

"Kao tim izneli smo jednu jako napornu i tešku kampanju, ali sam verovala u Boga i narod Srpske, da je nakon dugotrajnog robovanja i loše vladavine ipak uspeo da prosudi šta je dobro, a šta nije", rekla je.

Poručila je da je ono što građani mogu da očekuju jeste da je ona Srpkinja, ali da će biti predsednik svih naroda, te da pod zastavom Srpske ima mesta za sve.

Dodik: Nisam pobedio u Banjaluci, ali jesam u Republici Srpskoj

Kandidat SNSD za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Željki Cvijanović na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH i poručio da je u nedostižnoj prednosti u odnosu na protivkandidata Jelenu Trivić (PDP), koja je ranije proglasila pobedu.

Dodik je saopštio da je dobio podršku od 256.000 građana u odnosu na 230.000, koliko je dobila Trivićeva.

Dodik je u obraćanju novinarima u Banjaluci rekao da je njegova prednost u odnosu na Trivićevu nedostižna i da u krajnjem rezultatu očekuje razliku od oko 40.000 glasova u svoju korist.

"Trudimo se da damo tačne podatke, nismo oni koji bi proglašavali pobedu. Ne mogu ni sam da kažem da je ovo pobeda, ali imajući u vidu sve tendencije sačekaću konačne rezulate", rekao je Dodik.

Što se rezultata postignutog u Banjaluci, Dodik je rekao da je zadovoljan.

"Samo želimo da prekinemo špekulacije.

Što se nas tiče naš motiv je da priznamo legitimni rezultat koji je narod odlučio. Ovo je na bazi overenih zapisnika biračkih odbora na koje neće biti nikakvih žalbi", kazao je Dodik.

Ocenio je da su izbori bili fer i pošteni.

"Što se mene tiče ja sam pobedio... Razlika raste i nikako nije padala i ona je nepobidna. Poštovaćemo izbornu volju glasača", kazao je Dodik.

Dodao je da ne želi da komentariše izbore u FBiH.

Upitan kakv je rezultat postigao u Banjaluci, Dodik je rekao da je u gradu izgubio, ali je pobedio u Republici Srpskoj.

"Poštujemo volju grada, moraćemo više da radimo na gradskom području. Važno da nije glasala samo Banjaluka, već Republika Srpska", rekao je Dodik i dodao da je zadovoljan rezultatima postignutim u Bijeljini, Trebinju, Sarajevu, Gradiški...

Na pitanje da li mu je na pobedi čestitao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Dodik je rekao da očekuje njegovu čestitku, ali da je predsednik Srbije ozbiljan državnik i da će sačekati konačne rezultate i onda će čestati.

Cvijanovićeva je rekla da je SNSD kao ozbiljna partija koja se ozbiljno odnosi prema rezultatima izbora.

Kao član Predsedništva BiH istakla je da će raditi u interesu Srpske.

Kovačević demantuje

Portparol SNSD Radovan Kovačević je izjavio večeras da su kandidat PDP-a za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić i lider ove partije, nakon tvrdnji da je Trivićeva pobedila na izborima, izgubili kredibilitet da obavljaju bilo kakvu odgovornu funkciju u Republici Srpskoj.

On je naveo da je, na osnovu 83 odsto obrađenih rezultata sa biračkih mesta, kandidat SNSD-a za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik osvojio 213.000 glasova, a Trivićeva 180.000 glasova.

"Svakom građaninu Republike Srpske je jasno da je Dodik predsednik Republike Srpske", rekao je Kovačević novinarima u Izbornom štabu SNSD.

Prethodno je u štabu PDP Jelena Trivić proglasila izbornu pobedu na Opštim izborima u BiH za poziciju predsednika Republike Srpske.

Centralna izborna komisija BiH večeras je saopštila samo nepotpune preliminarne podatke za članove Predsedništva BiH.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dok SNSD tvrdi da je pobedio, Trivić želi nove izbore! Prva analiza izbornih rezultata u BiH: VUKANOVIĆ JE U NARODU PERSONIFIKACIJA BORCA ZA PRAVDU!

Izvor: Blic, 04.Okt.2022

Prvi šok u izbornoj noći u BiH stigao je iz Sarajeva, u vidu poraza Bakira Izetbegovića, a onda su stigla dva iz Srpske: i Jelena Trivić i Milorad Dodik proglasili su pobedu za predsednika Republike, da bi se potom saznalo da je opozicionar Nebojša Vukanović, gotovo bez ikakvih resursa, ostvario...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.