Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 16:30

Izveštaj Stejt departmenta: Rusija se mešala u izbore u BiH

U izveštaju američkog Stejt departmenta o ruskom sistemu dezinformiranja i propagande, između ostalog, tvrdi se da se Rusija mešala u izbore u Bosni i Hercegovini.
Izveštaj nazvan "Nosioci ruskog dezinformisanja i propagandni ekosistem" je objavljen tokom ovog meseca, preneo je portal Kliks.

Sadrži više od 70 stranica, a između ostalog tretira uticaj Rusije na Bosnu i Hercegovinu.
Stejt department je ukazao na organizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Katehon" čije je sedište u Moskvi.
Nazvali su je "kvazi tink-tenk" organizacijom za koju tvrde da, kako su naveli, antizapadnjački deluje objavljujući sadržaj na pet jezika.
Kao nekoga ko sponzoriše rad ove organizacije istakli su i Konstantina Malofejeva koga su Sjedinjene Američke Države već sankcionisale.
Amerikanci su istakli da "Katehon" deluje u celoj Evropi te da sebe predstavlja kao nekoga ko pruža nezavisne analitičke podatke.
Za Malofejeva tvrde da se mešao u izbore u Bosni i Hercegovini.
"Prema medijskim izvještajima Malofejev je navodno bio umiješan u aneksiji Krima, podržava separatističke snage u Donbasu, miješao se u izbore u Bosni i Hercegovni te je imao učešće u akviziciji medija u Grčkoj, Bugarskoj i Srbiji. Navedene ciljeve Katehon promovira dezinformacijama i propagandom", zaključili su u Stejt departmentu, prenosi Kliks.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Rusi su se umešali u izbore u BiH"

Izvor: B92, 07.Avg.2020

U izveštaju Stejt departmenta o ruskom sistemu dezinformisanja i propagande, između ostalog, tvrdi se da se Rusija mešala u izbore u Bosni i Hercegovini...Izveštaj nazvan "Nosioci ruskog dezinformisanja i propagandni ekosistem" je objavljen tokom ovog meseca, preneo je portal Klix.ba...Sadrži više...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.