Hag se malo zbunio: Kako su nestali iz Srebrenice završili u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag se malo zbunio: Kako su nestali iz Srebrenice završili u Srbiji

Veštak za demografiju Svetlana Radovanović je, u nastavku suđenja generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, osporavala metode i nalaze eksperata tužilaštva, naročito o nestalima iz Srebrenice jer su pod tim pojmom obuhvatili i neke opštine u zapadnoj Srbiji.

Radovanovićeva je rekla da su u optužbi demografi tužilaštva pod pojmom Srebrenice obuhvatili čak 15 opština, među kojima i neke u zapadnoj Srbiji i ocenila da je njihov rad neprofesionalan i intelektualno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nepošten.

Ona je kao primjer navela da je u jednom izveštaju veštaka optužbe Helge Brumborg rečeno da su neke osobe iz Srebrenice nestale u opštinama Loznica, Valjevo, Priboj, ali i na Tari.

Radovanovićeva je ocenila da za njihovo navođenje nije bilo drugog razloga osim težnje da se što više uveća broj žrtava.

Ona je istakla da za čak 29 odsto osoba sa spiskova nestalih nedostaje datum rođenja, a za 20 odsto podaci o mestu nestanka.

- Ne verujem veštacima optužbe. Nisam sklona da verujem da su uparili podatke o 87 odsto o više od 6.000 žrtava - rekla je Radovanovićeva.

Eksperti tužbe tvrde da su posle pada Srebrenice nestale ukupno 7.692 osobe.

Iskaz u odbranu generala Mladića Radovanovićeva će nastaviti sutra.
Pogledaj vesti o: Hag,   Ratko Mladić

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Eksperti Tužilaštva Srebrenici pripojili i opštine u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2015

BEOGRAD - Vještak za demografiju Svetlana Radovanović je, u nastavku suđenja generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, osporavala metode i nalaze eksperata tužilaštva, naročito o nestalima iz Srebrenice jer su pod tim pojmom obuhvatili i neke opštine u zapadnoj Srbiji...Radovanovićeva je rekla...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.