Fajnenšel tajm: Cipras odustao od svojih zahteva

Izvor: RTS, 01.Jul.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajnenšel tajm: Cipras odustao od svojih zahteva

Grčki premijer Aleksis Cipras spreman je da usvoji gotovo sve predloge međunarodnih kreditora iznete proteklog vikenda, navodi Fajnenšel tajms.
Britanski list objavljuje pismo od dve strane u kojem je Cipras naveo da će Atina prihvatiti sve predloge za reformu sistema PDV, ali je zahtevao da ostane na snazi poseban popust od 30 odsto za teritoriju ostrva.

Grčki premijer traži i da pomeranje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << granice za odlazak u penziju na 67 godina počne da se primenjuje tek od oktobra 2022, a ne odmah, kako to zahtevaju kreditori.
Traži i da specijalni "zajam solidarnosti" za siromašne penzionere bude produžen do 2019. godine, što je duži period od onog koji traže kreditori.
Pismo je poslato u Međunarodni monetarni fond, Evropsku komisiju i Evropsku centralnu banku, moglo bi da posluži kao osnova za dobijanje novog paketa pomoći u narednom periodu.
"Grčka je spremna da prihvati sporazum ponuđen na najvišem nivou, ukoliko budu uključeni gorepomenuti amnadmani, dodaci i razjašnjenja", napisao je Cipras.
Na vest o Ciprasovom "uzmicanju" porasli su indeksi na evropskim berzama, prenosi britanski list.
Ministri finansija evrozone sastaju se danas, kako bi raspravljali o novom predlogu iz Atine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fajnenšel tajms: Cipras odustao od svojih zahteva

Izvor: RTS, 01.Jul.2015

Grčki premijer Aleksis Cipras spreman je da usvoji gotovo sve predloge međunarodnih kreditora iznete proteklog vikenda, navodi Fajnenšel tajms. Nisu u potpunosti prihvaćeni zahtevi kreditora, saopštava Atina. Nemačka kancelarka Angela Merkel poručuje da neće biti pregovora o novom sporazumu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.