Erdogan sprema predizborni spektakl u Sarajevu!

Izvor: Mondo, 25.Apr.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan sprema predizborni spektakl u Sarajevu!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan narednog meseca će doći u Sarajevo da održi predizborni skup.

Foto: Kayhan Ozer/Pool Photo via AP

Turski mediji su naveli da će Erdogan doći u Sarajevo 20. maja i održati govor "pred 10.000 turskih državljana koji žive i rade u BiH", a navodno se očekuje dolazak velikog broja turskih državljana iz ostalih zemalja Evrope.

U Turskoj se 24. juna se održavaju prevremeni predsednički i parlamentarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izbori.

Nemačka i Holandija su zabranile organizaciju sličnog skupa na svojoj teritoriji.

Turski list ''Yenisafak'' je objavio da je Erdogan planirao održati miting u Nemačkoj, s obzirom na to da u toj zemlji živi nekoliko miliona turskih državljana, ali, nakon što je odbijen, odlučio se za Sarajevo.

Incident u Sarajevu tokom posete Erdogana (VIDEO)

Podsećamo,  u martu prošle godine Holandija, Nemačka i Austrija, nisu dozvolile turskim političarima da održavaju mitinge na teritoriji ovih država za aprilski referendum na kome je predsednik turske Redžep Tajip Ergodan proširio svoja ovlašćenja.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdoan u maju dolazi u Sarajevo da održi predizborni skup

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2018

SARAJEVO - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan dolazi u Sarajevo u maju, gdje namjerava održati veliki predizborni skup, isti onaj kakav su Njemačka i Austrija već zabranile...Turski mediji su naveli da će Erdoan doći u Sarajevo 20. maja, gdje će održati govor pred 10.000 turskih državljana...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.