EU daje Grčkoj tri meseca da ojača granice

Izvor: RTS, 12.Feb.2016, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU daje Grčkoj tri meseca da ojača granice

Ukoliko Grčka ne otkloni "manjkavosti" u kontrolisanju priliva migranata i izbeglica u roku od tri meseca, suočiće se sa pograničnim kontrolama u ostatku Šengen zone, navode u novoj preporuci ministri zemalja članica EU.
Stav država Evropske unije je da je funkcionisanje Šengena "u ozbiljnoj opasnosti"" i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grčka mora da uradi više na rešavanju migrantske krize.
Od najveće je važnosti da se Grčka pozabavi pitanjima koja su identifikovana u izveštaju koji je Evropska komisija usvojila kao prioritet i hitan zadatak, ističu ministri EU u preporuci za koju dva neimenovana izvora u Briselu kažu da je usvojena na današnjem sastanku, prenosi AFP.
U dokumentu, u koji je francuska agencija imala uvid, stoji da Grčka treba da u roku od mesec dana uspostavi akcioni plan za otklanjanje manjkavosti, a da u roku od tri meseca podnese izveštaj o njegovoj primeni.
Odluka je kulminacija višenedeljnih pritisaka na Grčku, glavnu kapiju za milion izbeglica i migranata koji su ušli u Evropu tokom prošle godine, u najvećoj izbegličkoj krizi od Drugog svetskog rata, navodi AFP.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EU: Šengen ozbiljno ugrožen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2016

Evropska unija saopšila je danas da je funkcionisanje Šengena "u ozbiljnoj opasnosti"" i da Grčka mora da uraditi više na rešavanju migrantske krize...EU je navela da postoje "ozbiljne manjkavosti" kako Grčka štiti svoje granice, istovremeno i spoljne granice EU...Više od milion migranata je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.