Izvor: RTS, 26.Okt.2021, 21:41

Dodik i Milanović: Ostvariti legitimno predstavljanje sva tri naroda u BiH

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se u Zagrebu sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.
Sastanak Dodika i Milanovića je nastavak aktivnosti u cilju stabilnosti i funkcionisanja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu sa Dejtonskim sporazumom, navedeno je u saopštenju Kabineta predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hrvatske.

Sa istim ciljem Milanović je ranije održao sastanke sa Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.
Dodik je Milanovića večeras u Zagrebu upoznao sa uzrocima aktuelne političke krize u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.
Dodik je naglasio da decenijama unazad BiH nema stvarni institucionalni suverenitet jer, kako tvrdi, četiri stranca, troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i visoki predstavnik, destabilizuju državu.
Ponovio je da se zalaže za teritorijalni integritet BiH, ali i povratak izvornom Dejtonu što podrazumeva vraćanje entitetima nadležnosti koje su, kako kaže, oduzete protivustavnim delovanjem Kancelarije visokog predstavnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović primio Dodika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2021

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se u ponedjeljak 26. listopada u Uredu Predsjednika s Miloradom Dodikom, predstavnikom srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Milanovićevog ureda.   Kako se navodi, “sastanak predsjednika Milanovića s gospodinom Dodikom nastavak je aktivnosti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.