Dodik: Poseta Đukanovića BiH štetna po nacionalni interes

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Poseta Đukanovića BiH štetna po nacionalni interes

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Skupštini Republike Srpske da je i dalje protiv posete predsednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH s obziroma na dešavanja u toj zemlji.

Kako prenosi RTRS, on je rekao da je u Predsedništvu BiH dva puta glasao protiv posete Đukanovića i da je uputio zahtev da se Skupština RS izjasni o tome, s obzirom da je Dejtonskim sporazumom Skupštini dato >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ustavno pravo da bude mesto odlučivanja kada su vitalni interesi RS ugroženi.

"Moja želja je bila da se poseta odgodi, u jeku dešavanja u Crnoj Gori. Ne verujem da postoji pravoslavac Srbin koji ne poštuje litije koje se održavaju od Trebinja pa širom Crne Gore i koji se ne solidariše sa srpskim narodom u Crnoj Gori", rekao je Dodik.

Ocenio je da bi i za BiH i za crnogorskog predsednika bilo najbolje da se odgodi njegova zvanična poseta BiH zbog dešavanja u vezi sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja doživljava progon u Crnoj Gori.

Naveo je da je bio protiv posete Đukanovića BiH u ovom trenutku, te da kao legitimni predstavnik Republike Srpske u Predsedništvu BiH ima pravo da traži zaštitu njenog nacionalnog interesa.

Dodik je naglasio da je sporni Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojila Skupština Crne Gore, usmeren protiv Srpske pravoslavne crkve, te da je sam Đukanović rekao da želi da napravi crnogorsku pravoslavnu crkvu jer ne može da zaokruži projekat države bez takve crkve.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodik: Poseta Đukanovića BiH štetna po nacionalni interes

Izvor: RTS, 26.Feb.2020

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Skupštini Republike Srpske u Banjaluci da je i dalje protiv posete predsednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH s obziroma na dešavanja u toj zemlji. . Milorad Dodik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.